Godišnja skupština SOŽ-a 2019.

Pozivamo Vas na godišnju Skupštinu SO HPD Željezničar koja će se održati u prostorijama Društva (Trnjanska cesta 5b, 1. kat) u četvrtak, 14.2.2019. u 20:00 sati.
 
Ovim putem Vas pozivamo da dođete u što većem broju te da na ovaj način svi skupa obilježimo još jednu uspješnu godinu rada i postojanja. 
 
Nakon svečanog i formalnog dijela nastavit ćemo s druženjem na domjenku kat iznad, u našim prostorijama. 
 
 

Totalno nespeleološki osvrt na logor „Muda to smo mi“

Sve situacije opisane u nastavku teksta nemaju previše dodirnih točaka sa speleologijom. Opisuju najupečatljivije trenutke i događaje iz  logora i bivka.

Neke od njih bit će jasne i zanimljive samo onima koji su ih proživjeli, a vi drugi dajte sve  od sebe da ih predočite:

Opširnije...

Kako izgleda jedna godina u životu speleologa?

Zanima vas gdje to idu špiljari, što tamo rade i kako im blato može biti super?
Ako želiš odgovore na ta i još mnoga pitanja dođi na predavanje u utorak 06.06. u 20.15 h u prostorije Planinarskog društva ''Željezničar'' u Zagrebu i doživi mali dio podzemlja.
 

Poziv na predavanje "Čisto podzemlje"

 

Krško podzemlje posljednje je neistraženo područje na Zemlji. Ovi prostori toliko su nepristupačni i udaljeni... kao da i nisu dio našeg planeta. Kako se čovjek odnosi prema tom osjetljivom ekosustavu koji je ključan za očuvanje zaliha pitke vode?

Kako zemlja izgleda iznutra, koji problemi ju muče i zašto je to bitno - saznajte u ponedjeljak, 12. listopada 2015. u 12 sati na Šumarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (Velika predavaonica).

Završena prva akcija čišćenja

Crnopćenje

Nakon što smo za 2013. završili s uzorkovanjem vode, biospeleologijom, logistikom i popravkom linije u jami M. labudova (zadnja akcija bila je 15.-17. studenog, u kojoj su sudjelovali članovi SOŽ-a Danijel Malenica Buraz, Tvrtko Dražina Tvrdi, Branko Jalžić Bančo, Stipe Tutiš i Goran Dodig), ovoga puta zaputili smo se na klasični speleo teren, na kojem je bilo malo istraživanja, malo rekognosciranja i ponešto zabave i uživanja u prirodi.  

Opširnije...

Lukina jama

Zagrebačka speleologija – jučer, danas, sutra

Poziv na otvorenje izložbe:

ZAGREBAČKA SPELEOLOGIJA - JUČER, DANAS, SUTRA

Zagrebački speleološki savez, u povodu 127 godina speleološke djelatnosti u gradu Zagrebu, 80 godina istraživanja zagrebačke špilje Veternice na Medvednici i 20 godina istraživanja dubokih jama u Republici Hrvatskoj, organizira izložbu pod nazivom, Zagrebačka speleologija - jučer, danas, sutra, koja će biti svečano otvorena 2. svibnja 2013., u 20.00 sati, u galeriji/atriju Gradske uprave Grada Zagreb, Trg Stjepana Radića 1. Pokrovitelj izložbe je g. Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, koji će ujedno svečano otvoriti Izložbu.  

Opširnije...

Predavanje o hrvatskoj speleološkoj ekspediciji u Maleziju

Spleološka škola 2013

Nalazite se ovdje: Početna stranica / Aktivnosti / Aktivnosti odsjeka