Speleološka škola

     Iza nas je mnogo generacija vrhunski

     obučenih speleologa-pripravnika.

Surađujte s nama!

   Imamo veliko iskustvo u radu na

   projektima vezanim uz speleologiju.

Speleolog

   Speleolog je naš časopis koji

   izdajemo kontinuirano od 1953. god.

Predavanje Dade Mesarića "Everest nakon 34 godine"

POZIV NA PREDAVANJE

Dragi prijatelji, zaljubljenici u prirodu, visoko i duboko!

Čovjek u životu ima vremena za samo nekoliko zaista izvanrednih uspjeha, uspjeha za pamćenje. 7. jugoslavenska alpinistička ekspedicija „Everest 79“ jedan je od takvih uspjeha, uspjeha koji vremenom ne stare, ne gube svoju veličinu i danas kao i tada izazivaju strahopoštovanje. Usponom preko do tada još nesavladanog Zapadnog grebena osvojen je najviši vrh svijeta Chomolungma, Mt. Everest, a od tada se tim smjerom na vrh popelo svega nekoliko puta.

O zamršenosti organizacije, postavljenim uvjetima i pripremama, putovanju i bekonačnom hodanju, tonama opreme i žičari, nošenju nekoliko bačava novca na preko 6000m, ventilima i radioamaterima, drvima za kuhanje i grijanje, ogromnoj umnoj i fizičkoj snazi i mnogim drugim temama pričat će nam naš dragi prijatelj, gorski spašavatelj i vrsni alpinist

Dado Mesarić

na predavanju

"Everest nakon 34 godine"

Predavanje će se održati 28. studenog 2013. s početkom u 21 sat u prostorijama speleološkog odsjeka HPD Željezničar, Trnjanska cesta 5b.

Sve Vas srdačno pozivamo da zajedno u što većem broju slušamo o pustolovinama koje su se odigrale prije 34 godine u podnožju najvišeg vrha svijeta, Chomolungme.