Speleološka škola

     Iza nas je mnogo generacija vrhunski

     obučenih speleologa-pripravnika.

Surađujte s nama!

   Imamo veliko iskustvo u radu na

   projektima vezanim uz speleologiju.

Speleolog

   Speleolog je naš časopis koji

   izdajemo kontinuirano od 1953. god.

Zagrebački speleološki savez (ZSS) – raspodjela prvog kontingenta opreme za speleologe i smotra Specijalističkih postrojbi (USAR timovi)

Nakon uspješno obavljenog ITLS školovanja za speleologe, članove Specijalističkih postrojbi Civilne zaštite grada Zagreba (SP), koje je provedeno tijekom studenog 2012. godine, Zagrebački speleološki savez nastavlja s organizacijom i aktivnostima vezanim za potrebe speleologa unutar SP. Na čelu s Uredom za upravljanje u hitnim situacijama (UHS), te u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja Stanica Zagreb (HGSS SZ) i Vatrogasnom zajednicom grada Zagreba (VZGZ), ZSS aktivno sudjeluje u proces razvoja SP za potrebe urbanog spašavanja u hitnim situacijama i katastrofama.

Prva nadolazeća aktivnost biti će, u četvrtak, 6. prosinca 2012. godine, u 19.15 sati, kada će se u prostorijama SO HPD Željezničar (Trnjanska 5b), speleolozima raspodijeliti prvi dio potrebne opreme za spašavanje u hitnim situacijama.

Druga nadolazeća aktivnost biti će prva Smotra SP (USAR timovi), koja će se održati,u subotu, 8. prosinca 2012. godine, s početkom u 10.00 sati, u prostorijama bivše donje ZET-ove žičare (Bliznec, prostorije HGSS SZ).Na postrojavanju će uz ponajbolje zagrebačke speleologe, članove ZSS-a, sudjelovati pripadnici HGSS-SZ, pripadnici VZGZ i djelatnici UHS.

Nakon postrojavanja okupljenima će se obratiti gradski dužnosnici, nakon čega će uslijediti predavanja i prezentacije: Izvlačenje iz ruševina, koridori i zborna mjesta i prezentacijski film talijanskih iskustava iz potresa u L'Aquili 2009.godine.